Pomoć i savjeti
za potrošače
u Europi

EUROPSKI POTROŠAČKI CENTAR

REPUBLIKA HRVATSKA

Europska Unija - Setting the Facts Straight

25.09.2013
Europska Unija - Setting the Facts Straight

Europska Unija - Setting the Facts Straight

Europska unija je u žarištu medijske pozornosti, pa je stoga svaka odluka, press konferencija, sastanak ili susret, popraćen medijima iz svih dijelova Europe i svijeta. Obzirom da su mnoge odluke koje donose institucije EU po prirodi kompleksne i stoga često teško shvatljive, povremeno se dogodi da se u pojedinim medijima pojavi kakva netočna, neprecizna, zavaravajuća ili potpuno izmišljena informacija. Da bi se izbjeglo širenje takvih informacija, Europska komisija pokrenula je novu web stranicu s ciljem da se razjasne česte zablude vezane uz netočne medijske napise o odlukama koje su navodno donesene u sklopu Europske Unije.

Način funkcioniranja stranice je sljedeći. Na stranici se navode informacije koje su netočno prenesene putem medija, nakon čega ih se demantira s točnim i provjerenim informacijama. Svi su članci otvoreni za komentare posjetitelja web stranica, s ciljem da se potakne što aktivnije uključivanje posjetitelja web stranica u iznošenje stavova i mišljenja vezano uz pitanja koja su od njihovog interesa. Osim što će se na taj način spriječiti kolanje netočnih informacija, omogućit će se lakši pristup točnim informacijama te na neposredan i jednostavan način uključiti javnost u mogućnost davanja mišljenja o određenim pitanjima od interesa za EU.

Navedenoj web stranici može se pristupiti putem sljedećeg linka: http://blogs.ec.europa.eu/rebuttal/

ECC Austrija ECC Belgija ECC Bugarska ECC Cipar ECC Češka ECC Danska ECC Estonija ECC Finska ECC Francuska ECC Grčka ECC Irska ECC Island ECC Italija ECC Latvija ECC Litva ECC Luksemburg ECC Mađarska ECC Malta ECC Nizozemska ECC Norveška ECC Njemačka ECC Poljska ECC Portugal ECC Rumunjska ECC Slovačka ECC Slovenija ECC Španjolska ECC Švedska ECC Ujedinjeno Kraljevstvo
logo-iac